Ga naar inhoud

lelie : 20 september 2010 : Dr. van der Leij : Bergman Kliniek


Aanbevolen berichten

Hey Lelie,

Fijn dat je een goed consult hebt gehad gisteren! Heb je ook al een datum gekregen? Wens je ook veel succes om het te vertellen op het werk!

Liefs, :54:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 149
  • Created
  • Laatste Reactie

Top Posters In This Topic

Hoi Lelie,

Fijn te horen dat je een goed consult hebt gehad.. Hij raadde me ook aan om met rijstzakjes te gaan experimenteren, ik ben toen nog wel op een 2e consult geweest.. Met de rijstzakjes vond ik 250 het mooist, aangezien het met dual plane wat slinkt ben ik toch wat groter gaan zitten (275cc)..

Als het goed is heb je het al verteld aan je werk, hoop dat dat goed gegaan is..

Ik ben benieuwd wanneer je uiteindelijk geholpen gaat worden..

Groetjes Willemieke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag allemaal,

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.

Vanochtend verteld op mijn werk: mijn leidinggevende pakte het allemaal heel goed op en het is voor haar duidelijk dat ik de eerst weken niet kan werken, dit valt dan ook onder de ziektewet. Vond het wel spannend om te vertellen, je weet natuurlijk nooit hoe erop gereageerd gaat worden, maar viel me echt voor de 100% mee! Moet alleen nog wel bedenken hoe ik het naar mijn andere collega's ga uitleggen/ verantwoorden, aangezien ik straks in augustus 2 weekjes met vakantie ga en dan eind oktober voor de BV. Moet hier dit weekend nog maar eens ernstig over nadenken.

Dit weekend aan de slag met de rijstkorrels, heb vanuit m'n werk een voor mijn begrippen 'huge' sportbh bij de hema gekocht, om de verschillende cc's in af te meten. Blijft wel een beetje 'giswerk' allemaal..

Als ik er niet uitkom ga ik denk ik nog eens voor een 2e consult. Ik neem voorzichtig aan dat je het aantal cc's nog kunt doorgeven nadat de operatiedatum vaststaat... Bedankt voor jullie leuke reacties allemaal, heb niet het gevoel 'alleen te staan' zo! :blush:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beter dat je leidinggevende het goed oppakte.. En helemaal goed voor mekaar met de ziektewet, ik moest gewoon vakantiedagen opnemen <_< ..

Ja, je kunt het aantal cc's doorgeven nadat je de operatiedatum hebt vastgesteld.. Succes met passen en het maken van je keuze!!! :141:

Groetjes Willemieke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beter dat je leidinggevende het goed oppakte.. En helemaal goed voor mekaar met de ziektewet, ik moest gewoon vakantiedagen opnemen <_< ..

Ja, je kunt het aantal cc's doorgeven nadat je de operatiedatum hebt vastgesteld.. Succes met passen en het maken van je keuze!!! :141:

Groetjes Willemieke

Heb jij veel pijn gehad Willemieke of viel het mee? Waar kan ik de pijn mee vergelijken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jazeker: vanmiddag gebeld.

Ik ben maandag 20 september aan de beurt. Moet me om 09.00 uur melden en om 09.30 uur onder het mes. Vind het allemaal erg spannend en zit erg in over de misselijkheid (evt.) ná narcose en de pijn die evt. heftig zou kunnen zijn bij dual plane.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Lelie,

Gefeliciteerd met je datum! :64: Heb je titel aangepast en je topic verhuist naar de operatieverslagen borstvergroting! Maakt het weer net iets echter!

Zou me nog niet te veel zorgen maken, wie weet ben je wel helemaal niet misselijk na je narcose en heb je je druk gemaakt om niets. Ja, dual plane is wel het heftigst, maar scheelt ook weer van persoon tot persoon, dus hopen dat het meevalt voor je. Succes met aftellen!

Liefs, :54:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb maandag een afspraak met mijn "bazin" om te vertellen dat ik een BV neem.

Hebben jullie tips hoe je dit nou het best kan vertellen zodat je de meeste kans krijgt dat het onder de ziektewet valt?

Of zijn daar geen tips voor? Is het ook zo dat je werkgever kan uitmaken wanneer de datum voor de operatie is? Of is het zo als ik zeg ik word in September geopereerd dat ze daar niets over te zeggen hebben? Ben er best zenuwachtig voor! Ben ze bang dat ze dalijk zeggen: Ja Chantal, dat komt nu even niet zo goed uit, wacht maar tot in februari! En hoeveel weken moet ik nou eigelijk vrij vragen? Zal ik zeggen dat ik 2 of 3 weken thuis moet blijven, en als het achteraf toch meer dagen blijkt te zijn dat dan maar doorgeven? Hoeveel weken hebben jullie vrij gevraagd?

Ik hoop op wat tips van jullie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Chantal,

Tips heb ik wel voor je. Is echter per werkgever verschillend hoe erop gereageerd wordt. Wettelijk gezien valt het onder ziekte. Sommige werkgevers zien het echter niet zo: het is immers een 'verfraaiing aan je lichaam' waar je zelf voor kiest. Je kiest er echter niet voor oms ziek te worden (dit is bij zwangerschap toch ook niet zo?... en hier krijg je ook verlof voor) De wet is hier echter nog niet geheel duidelijk / helder in of het is nog niet bij iedereen bekend, vandaar dat werkgevers hier wel eens verschillend mee omspringen. Zie onderstaand artikel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Loondoorbetaling bij vrijwillige operatie verplicht?

Heeft één van uw werknemers binnenkort een ooglaser behandeling, een sterilisatie of zelfs een borstvergroting? Grote kans dat uw werknemer als gevolg daarvan enige tijd arbeidsongeschikt is.

Veel werkgevers zijn van mening dat de werknemer hierdoor verwijtbaar arbeidsongeschikt is en dat daardoor geen loondoorbetalingverplichting is. Niets is minder waar, over dergelijke kwesties zijn al meerdere malen gerechtelijk uitspraken gedaan.

Het belangrijkste is dat de werknemer weliswaar vrijwillig kiest voor de ingreep, hij kiest niet voor de daaropvolgende arbeidsongeschiktheid. Om deze rede bent u verplicht het loon van de werknemer door te betalen. Alleen als de werknemer verwijtbaar arbeidsongeschikt is geldt dit niet.

Het maakt overigens niet uit of het om een cosmetische ingreep gaat of niet, voor beide geldt hetzelfde.

Ook eventuele arbeidsongeschiktheid voorvloeien uit eventuele complicaties dienen behandelt te worden als een reguliere ziekte, de werknemer had dit immers nooit kunnen voorzien.

Advies

Ga voorgaand aan de medische ingreep met uw werknemer in gesprek over de redelijkheid van het doorbetalen bij de operatie. Het is niet ongebruikelijk dat werknemers voor zo?n ingreep onbetaald verlof opnemen of deze in hun vakantie laten uitvoeren.

Voor de rechter zullen zulke afspraken waarschijnlijk geen stand houden, maar werknemer en werkgever kunnen in onderling overleg prima afspreken wat voor beide eerlijk en redelijk aanvoelt. Het is wijs om een vaste periode van (onbetaald) verlof overeen te komen. Leg deze afspraken vast, zo kan er op een later tijdstip geen onduidelijkheid over ontstaan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik zou je willen adviseren het gewoon open en eerlijk met je bazin te bespreken. Het ik ook gedaan en vond het erg moeilijk om over te beginnen, maar haar reactie viel mij 100% mee. Ik had al een drietal data van de kliniek meegekregen waarop de operatie kon worden uitgevoerd. Heb dit overlegd met mijn leidinggevende en aangezien we met de vakantieperiode en achterstallig werk zitten, gaf zij aan dat de laatste optie (dus eind september) het meest gewenst was. Ze vroeg zelf aan mij hoeveel tijd er voor het herstel stond. De kliniek gaf bij mij aan sowieso een week, maar aangezien ik een dual plane plaatsing krijg lijkt met twee weken toch verstandiger. Het hierom gevraagd en zij zal me ziekmelden. In overleg begin ik dan weer zodra ik me beter voel. Alles gaat in goed overleg. Heb ook aangegeven dat er een mogelijkheid bestaat dat er complicaties achter weg zullen komen en dat ik dan een langer herstel nodig heb. Hier gaan we natuurlijk niet vanuit, maar ook dat zal in goed overleg plaatsvinden en ziek is ziek. Ik heb dus 2 weken gevraagd en hoop met de derde week weer aan de slag te kunnen gaan. Desnoods wordt er gekeken als ik halve dagen kan werken.

Ik wens je heel veel succes met het vertellen aan je bazin. Blijf gewoon jezelf en wees eerlijk. Het is voor mij een wens die na lange tijd in vervulling gaat en heb haar ook uitgelegd hoe ik er persoonlijk mee zat, zodat ze de achtergrond ook wat meer begrijpt. Hoe dan ook: hoop dat je een prettig gesprek hebt en dat jullie er samen uit gaan komen.

Laat je nog even weten hoe het is gegaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou.. het viel hartstikke mee!

Heb ik me daar nou zo zenuwachtig voor lopen maken haha

Ze zei: Echt?! Wat leuk! Heb ik ook altijd al willen doen!

Maar ik mag niet de ziektewet in volgens haar. Ze zou het nog even navragen of ze iets kon regelen voor me.

Ze stelde ook voor om me gewoon door te betalen en dat ik het met kerst terug werk (werk bij Douglas dus altijd overwerken rond kerst en sint dagen)

En ik moest zelf maar kijken hoelang ik weg moest blijven. Gaat het na 3 weken kom ik na 3 weken, gaat het pas na 4 weken kom ik na 4 weken.

Ben zo opgelucht! Hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. Ook zei ze dat het haar wel goed in September uitkwam. Hopelijk heeft de kliniek dan nog een plekje vrij voor mij!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

De kogel is door de kerk hoor! Het wordt 385cc ronde protheses High profile (Dual Plane). Komende maandag nog 3 weken, wel spannend allemaal. Nog iemand die rond die tijd onder het mes zal gaan?

Moet zeggen dat ik enorm veel aan dit forum heb en ik denk dat dit tijdens mijn herstelperiode ook zo is. Fijn weekend allen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lelie,

Ik las dat je onzeker was over de Narcose en de napijn bij Dualplane. Ik ben bij Bergman in Bilthoven geopereerd en mijn ervaring met de Narcose is dat ik er echt amper last van heb gehad. Eenmaal wakker ben ik niet misselijk geweest. De dag van de operatie wel wat moe natuurlijk, maar dat is me reuze meegevallen. Bij mij is er 375 en 350 cc Dualplane geplaatst, ik ben maandag geopereerd en ik ga vanmiddag ff winkelen met m'n schoonmoeder :-). Geef al aan hoe ik me voel. Ik doe verder niks in huis ofzo, maar heb geen huispakdag meer en heb vanochtend zelfs weer m'n haar gefohnt en gestyled.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen ervaringen, die van mij is reuze meegevallen.

Dus wees gerust, geniet van de voorpret en straks van je mooie boobs!

Gr, Cheryl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Cheryl,

Bedankt voor je berichtje, dit stelt mij wel enigszins gerust.

Hoop dat het voor mij ook zo zal lopen.

Jij gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten. Als ik dit schrijf ben je lekker aan het shoppen (of inmiddels misschien alweer thuis).

Nog een fijn weekend en een prettig herstel verder.

PS: heb je ook foto's en zo ja, mag ik ze dan zien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lelie,

Na het shoppen wel aardig moe hoor :-). Maar goed, mijn vent is thuis en zorgt voor de kids en het huis dus niks hoeft! Merk wel dat ik steeds meer dingen zelf ga oppakken, maar stofzuigen of strijken ofzo begin ik niet aan ( :lol:. Dan gaan de borsten toch aardig trekken.

Vanmiddag ben ik met het gezin naar het circus geweest, ook dat ging prima. Alleen was ik als de dood dat iemand per ongeluk met zn elleboog m'n boobs zou stoten ofzo... Viel allemaal mee!

Ik zal eens kijken of ik mn foto's erop kan zetten met een wachtwoord. I let you know!

Ik zag dat jij ook vroeg wordt geopereerd! Dat is fijn! Ik was de eerste 8.15 lag ik op de operatiekamer, ik had s'ochtends niet teveel tijd om na te denken (errug FIJN!).

Succes deze weken ! Spannend!!!

X

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Jazeker: ben deze week echter nog erg druk op het werk doordat ik 2 weken vooruit aan het werken ben, dus weinig tijd om erover na te denken.

Extra vitaminepilletjes aan het slikken en al de nodige nazorgsmaatregelen in huis (rietjes, thee, zwangerschapskussens, etc)

Iemand nog tips voor mij om mij nog beter voor te bereiden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

heey lelie las dat je 20 September wordt geopereerd.

Spannend joh, ik wordt de dag na jou geopereerd door dr Plovier.

Ben benieuwd hoe het allemaal gaat..

Probeer er nog niet teveel over na te denken, want dan gaat de week lekker snel voorbij :blush:

Ik ga je in ieder geval volgen hoe het jou verloopt!

xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben je al zenuwachtig?

Slapeloze nachten?? Niet doen door! Gaat helemaal goedkomen... Ik ben ZO blij. Gister bh's geshopt, kom op 75D (maar ziet er echt niet zo uit). Op m'n werk ziet niemand het, ze worden nu natuurlijk wel platgedrukt, maar voel me echt VROUW. Kan het niet uitleggen, je zult het snel zelf ondervinden!

Heb foto's via mijnalbum.nl geplaatst, wil je nog ff spieken?

X

Link naar reactie
Delen op andere sites




×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.