Ga naar inhoud

Net 5 zoekt verhalen


Gast L.Herberich

Aanbevolen berichten

Gast L.Herberich

Voor de televisiezender NET 5 zijn wij momenteel bezig met de research voor een mogelijke documentaire over de gevolgen van mislukte plastische- en cosmetische ingrepen en dan vooral bij jonge vrouwen. Als je diverse media mag geloven wordt er steeds makkelijker gedacht over plastische ingrepen en is er weinig aandacht voor de risico's die verbonden zijn aan de ingrepen of voor het feit dat het ook mis kan gaan. En dat gebeurt misschien vaker dan in eerste instantie gedacht.

Mede daarom willen wij voor Net 5 een documentaire maken waarin jonge vrouwelijke slachtoffers aan het woord komen. Wellicht is het een grote stap om je verhaal op tv te vertellen, maar het is voor een goed doel: andere slachtoffers voorkomen en het bewustzijn vergroten bij een groot publiek.

Mocht jij zelf slachtoffer zijn van een mislukte plastische- of cosmetische ingreep en bereid zijn jouw verhaal met ons te delen. Neem dan contact op met Leonie Heberich. lherberich@simpelmedia.tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad gaat het weleens mis. En dat is het ook flink mis. Wat denk ik ook weleens goed zou zijn dat niet altijd de complicaties op tv komen maar ook de goede plastische chirurgie. Zelf heb ik er goede ervaringen mee.

Met vriendelijke groeten,

Cinta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt helemaal gelijk moon. Maar het is altijd de negatieve kanten van de plastische chirurgie en bijna echt nooit de goede kanten. Het zou toch ook wel eens anders kunnen. Toch!!!! Of willen ze weer een stok hebben om te kunnen slaan. Tja dat de media toch ook nog eens positieve verhalen kunnen laten overkomen. Mja het is ook altijd wat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap Cinta ook heel erg goed!

Ze kunnen juist ook de goeie klinieken of artsen laten zien zodat de mensen een stapje in de goeide richting krijgen?

Maar als je dit weer doet heb je weer kans dat de mensen steeds simpeler denken over ingrepen ''want het is toch wel een goeie chirurg''

Vind het toch wel een heel goed idee ^_^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is ook zo dubbel joh. Hier lees ik ook complicaties maar de meeste zijn toch goed gegaan. En zeker moeten de mensen er niet te ligt over denken. Maar dat geld juist voor iedere operatie. Alle operaties brengen de nodige risico's met zich mee. Kijk maar eens naar de medische missers. Nou dan schrik je dus ook zoveel dat het er zijn. Ben zelf ook dierartsass. geweest en de mensen doen dan heel erg licht over een baarmoeder verwijdering bij een dier. Maar dat is hetzelfde als bij de mens. Alleen een dier kan de pijn niet aangeven en dan denken wij juist dat ze al beter zijn. Terwijl dat een zeer risico volle operatie is. Alles heeft gewoon zijn risico's. Vooral op medisch gebied. Ik zeg niet dat het slecht is hoor dat ze mensen voor het onderwerp zoeken. Maar ja gos het is altijd hetzelfde zeg. In plaats van dat ze nou eens duidelijk maken aan de mensen dat er ook hele goede plastisch chirurgen zijn maar dat er altijd hoe dan ook risico's aan verbonden zijn. Denk er gewoon niet te simpel over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind altijd met die mislukte ingrepen dat het altijd heel negatief word gebracht!

Altijd de negatieve kanten en geen positieve..

Ik vind dat je zelf goed na moet denken WAAR je je bv laat doen..

Net zoals bij die horror dokter, het was al bekend en toch bleven er vrouwen naar hem toe gaan, dat vind ik gewoon stom

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind dat er door toch al door een hoop mensen negetief gedacht wordt over een bv.

prima als je mensen wilt waarschuwen, maar bang maken lijkt me toch ook niet goed!

Voor heel veel vrouwen die kleine borsten hebben geeft het echt een heel erg gevoel van minderwaardigheid en daar wordt aan voorbij gegaan. De meeste vrowen besluiten echt niet zomaar tussen door even een bv te doen. Dat blijkt alleen als je hier op t forum rond leest!

Prima als je vrouwen wilt waarschuwen en op de risico´s wil wijzen, maar laat dan ook de goede kant zien!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel goed dat net5 wil dat mensen er goed over nadenken maar ben ook van mening dat er veel negatieve verhalen rondgaan.

Zoals je op dit forum kan lezen is het bij 97% goed gegaan en misschien 3% minder en is het idd makkelijker om het te laten doen maar ook omdat de artsen steeds beter worden. Zelfs bij de vrouwen bij wie het niet goed is gegaan wordt wel weer iets geregeld zodat ze een heroperatie krijgen, en bij sommige lees je dat de arts de kosten ook (deels) op zich neemt. Niet altijd verkeerd dus.

Na een documentaire krijg je idd die horrorverhalen van 'doe geen botstvergroting want dat wordt altijd lelijk' blablabla.

Denk dat juist in zo'n serie ook moet worden verteld dat het overgrote deel van de vrouwen wel dolblij is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Blonde Dollie

Ik vind het aan de ene kant wel goed voor de bewustwording. Ik bedoel, in Amerika krijgen meisjes schaamlipverkleiningen en boobjobs voor hun 16e verjaardag.

En zoals bij elke operatie... Het kan altijd misgaan. Er zijn hier op het forum ook al berichten van vrouwen die zich gewoon verminkt voelen.

Ik zeg, kudos Net5!

Gelukkig ben ik zeer tevreden met mijn nieuwe boobies :)

Liefs,

Dollie

Link naar reactie
Delen op andere sites

er word veel over PC gedacht dat ze de risico's in een doos stoppen, maar dat is niet zo je word van te voren voorgelicht over wat er allemmaal mis kan gaan en daar moet je zelfs voor tekenen, dus iedereen die iets laat doen is zich er van bewust en het blijft altijd een eige risico maar daar kies je zelf heel bewust voor!

En als je gaat nawegen hoeveel vrouwen zich dagelijks heel erg ongelukkig voelen door hun borsten en hoeveel vrouwens ongelukkig over hun borstvergroting denk ik tog dat het niet iets is om het uit te sluiten.. wel ben ik van mening dat het het beste (niet moeten) is dat je tot je 21ste wacht want borsten kunnen nog zoveel veranderen na je 18de maar ook dat moet iedereen voor zichzelf weten al je eenmaal de knoop heb doorgehakt kun je tog niet meer wachten

Wat mij ook opvalt is zodra je geopereerd moet worden voor iets medisch en je bent bang voor de operatie zeggen ze: joh dat valt reuze mee er gaat heus niks mis zoveel worden er geopereerd !! maar onderga je bijv. een bv dan is het opeens ..wat nou als het mis gaat?? ik heb al welleens verhalen gehoort dat er bla bla bla .. zou je dat wel doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mij ook opvalt is zodra je geopereerd moet worden voor iets medisch en je bent bang voor de operatie zeggen ze: joh dat valt reuze mee er gaat heus niks mis zoveel worden er geopereerd !! maar onderga je bijv. een bv dan is het opeens ..wat nou als het mis gaat?? ik heb al welleens verhalen gehoort dat er bla bla bla .. zou je dat wel doen?

Nou inderdaad!!! dat betekent dus dat er nog steeds een taboe rust op cosmetische ingrepen.....echt belachelijk! Al die vrouwen die zich jarenlang verschrikkelijk hebben gevoeld, onzeker, minderwaardig etc en die na een relatief eenvoudige ingreep (want dat is het toch? het is geen open hart operatie of been amputatie ofzo) zich weer op en top vrouw voelen, veel gelukkiger door het leven gaan. Dat is toch geweldig? Ook voor de omgeving van deze vrouw. Het seksleven van de vrouw, en dus ook de man wordt beter, misschien worden er daardoor zelfs scheidingen voorkomen? Wat ook weer beter is voor de kinderen....ik draaf een beetje door nu maar ik laat gewoon zien wat voor impact een bv kan hebben op iemands leven.

Natuurlijk zijn er risico's aan verbonden maar is dat niet bij bijna alles wat je doet? Zolang je daar bewust van wordt gemaakt door de pc of kliniek dan is het toch goed? we zijn allemaal volwassen vrouwen, geen kinderen meer en het is ook niet zo dat je 's ochtends wakker wordt en denkt: Hee ik denk dat ik eens een bv ga laten doen, anders verveel ik me zo. De meeste vrouwen denken hier jaren over na en wegen alle voors en tegens tegen elkaar af voordat ze deze, in hun ogen toch grote, stap zetten. Bij je consult krijg je dan de risico's te horen en moet je een formulier ondertekenen dat je je bewust bent van de risico's. Als je gaat parachutespringen of bungeejumpen dan moet je dat ook doen en zo zijn er nog een heleboel voorbeelden te noemen van dingen die evt fout kunnen gaan, wat je van te voren wist dat het kon gebeuren en toch doet....overal zit een risico aan.

Dat Net 5 een programma wil maken over mislukte bv's dat snap ik wel: sensatie he!!! Als ze een programma zouden maken over bv's die goed zijn gegaan dan kijkt er toch geen hond? Alles voor de kijkcijfers en dus zijn ze op zoek naar de meest gruwelijke verhalen. Niet omdat ze de gedupeerden willen helpen of het leed willen verzachten maar omdat dat geld oplevert. Het is niet voor niets een commerciele omroep. Verder niks mis mee, als je je daar maar bewust van bent als je aan zoiets meedoet en je leed aan heel Nederland laat zien....en dan wordt het ook nog zo geknipt en geplakt dat het nog veeeeel erger lijkt dan het was en wordt de betreffende kliniek en pc in discrediet gebracht terwijl hij in waarschijnlijk 99% van de gevallen uitstekend werk heeft geleverd en misschien ook nog eens kosteloos een heroperatie zou doen als diegene er op een normale manier over gepraat had ipv naar de tv te stappen. Kijk bijv naar Duncan......die heeft nu toch een prachtige oplossing gekregen en zal dalijk ook als gelukkig vrouw door het leven gaan.

Ik ben benieuwd naar het programma en of het allemaal netjes gedaan wordt of dat het puur sensatie is, ik geef ze nu nog het voordeel van de twijfel omdat het geen SBS 6 is, maar toch ben ik het niet eens met dit soort programma's omdat het een vertekend beeld geeft.

xx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo Daffyduck ik deel weer je mening meid. Als ik eens bekijk hoeveel gelukkiger dat ik geworden ben na de bv die ik heb laten doen is niet uit te leggen. Voel me meer vrouw, zelfverzekerder, seksleven is beter dan ooit tevoren. Alles speelt mee. Ook ik heb er jaren over nagedacht om een bv te laten doen. Je doet het niet zomaar. Het doet heel erg veel met je als vrouw zijnde. Ik voel me in ieder geval weer vrouw.

Liefs,

Cintaxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vind het eigenlijk niet zo slecht, er gebeuren gewoon fouten. Net zoals er docu's zijn over wanneer het goed gaat, zijn er ook nodig wanneer het fout gaat.

Dan sta je gewoon meer objectiever voor je operatie, het doet verdomd zeer om een verwachtingspatroon te hebben die zwaar tegenvalt. En al is het hopelijk maar die drie procent. Maar ook die drie procent hoeft niet weggestoken te worden, soms doet het echt goed je verhaal te doen.

Zou wel leuker zijn als ze helpen om het op te lossen

Heb er trouwens genoeg gezien waar het goed gaat en hoe hun leven ermee veranderd is, op de belgische tv dan toch :P

En toen dacht ik wel dat het allemaal rozengeur en manenschijn was, geeft dus ook een verkeerd beeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo hey Daffy Duck,dat is eruit ,haha 152.gif

En laat ik het ook helemaal eens met je zijn!

Die hele net 5 kan me gestolen worden,alleen daarom zou ik dr al niet eens aan mee willen werken ,vind t gewoon een domme zender,sorry.44.gif

En met derst ben ik t ook helemaal met je eens...51.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Dus niet, red mijn vakantie, maar red mijn bv ?

Ik vind zeker wel dat vrouwen moeten weten dat er risico's zijn, maar om dat wekelijks breed uit te meten op tv vind ik belachelijk. Kijkcijferbommetje, ik zou ook kijken.

Al moet ik zeggen dat er tegenwoordig op rtl 4 wel een positief programa is in het weekend.. ben effe de naam kwijt :S

Link naar reactie
Delen op andere sites

ohh nou ik heb wel een verhaal!

bij me ma!

1 onder de spier en 1 boven de spier! :wacko:

1 platte pannekoek en verschuift alle kanten op! kan haar eigen borst aan de onderkant vast pakken hangt gewoon los!

en 1 ronde vorm! en zit mooi en beweegt niet mee! het is geen gezicht!

absoluut niet!

terug gegaan na de kliniek en zeiden dat ze het maar dacht , en dat alles goed was!

maar na meerdere malen gezegd te hebben dat het niet klopte, gaven ze eindelijk toe en kwam de aap pas uit de mouw!!!!

tja het is maar een voorbeeld!

dr damen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ohh nou ik heb wel een verhaal!

bij me ma!

1 onder de spier en 1 boven de spier! :wacko:

1 platte pannekoek en verschuift alle kanten op! kan haar eigen borst aan de onderkant vast pakken hangt gewoon los!

en 1 ronde vorm! en zit mooi en beweegt niet mee! het is geen gezicht!

absoluut niet!

terug gegaan na de kliniek en zeiden dat ze het maar dacht , en dat alles goed was!

maar na meerdere malen gezegd te hebben dat het niet klopte, gaven ze eindelijk toe en kwam de aap pas uit de mouw!!!!

tja het is maar een voorbeeld!

dr damen!

Nou ja zeg!!!! Is het wel kosteloos gecorrigeerd en is ze nu wel happy????

Bizar verhaal zeg!

xx

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee ze heeft niets gecorrigeert gekregen!!! ze kon gewoon vertrekken! die heeft zich maanden achterlijk gevoeld dat ze niet serieus genomen werd, tot op het moment dat ze bevestiging kreeg!

dan kon ze alles opnieuw gaan betalen! en ze heeft geen boompje in de tuin!

is gewoon jammer, je verwacht een mooie borstvergroting en je kiest niet bewust om het zo te laten worden!

ik snap dat het er heel veel mensen tegen die zender zijn van net 5.

maar ik moet wel zeggen, er word heel wat verteld over mooie dingen over borstvergrotingen etc etc

ik heb er niet echt problemen mee als mensen dat zouden doen!

er mogen best wel vervelende kanten van borstvergrotingen verteld worden. want het is niet zo dat je er zelf voor kiest, welke kliniek en welk bedrag je ook betaald!

ik zou het zelfs best wel interessant vinden om die verhalen te zien!

xxxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke dokter was dat dan? Leeft hij nog? Of heb je daar al iets aan gedaan ;)

:154: :154: :154:

Sorry mag er eigenlijk niet om lachen want het is niet leuk wat er gebeurd is, is gewoon verschrikkelijk... maar vond dit wel een leuke opmerking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich is er niets op tegen dat er een beeld gegeven wordt van wat er mis kan gaaan. Maar het is inderdaad jammer dat de 3% fouten belicht worden en niet de 97% positieven. Maar ja, zoals al eerder gezegd, sensatie trekt kijkers. Hoe makkelijk is het om pc's in een kwaad daglicht te zetten. Persoonlijk kijk ik liever naar programma's als; Gewoon mooier op RTL4. Hier worden alle facetten belicht. Hier worden de risico's verteld en ook na afloop vertellen de vrouwen over de pijn die ze gehad hebben. Meer een totaal plaatje.

Wellicht wordt er door sommigen heel gemakkelijk gedacht over een bv, maar zo makkelijk als bijv. in Amerika is het hier volgens mij nog niet. Daar zijn we te nuchter voor denk ik.

Ik denk dat je je goed moet laten informeren voordat je 'zomaar' naar een pc gaat. Op internet is heel veel info te halen over een heleboel pc's. Als je een beetje googled kun je gemakkelijk het kaf van het koren scheiden. Hier op het forum staat genoeg over pc's, goede en slechte.

Ja, er gaat wel wat mis. Hoevaak gaat het mis op een operatietafel in het ziekenhuis met bijv. een knieoperatie? Mijn man is nu 2x geopereerd aan zijn knie en daar heeft hij spijt van. Nog steeds pijn en hij gaat nu een second opinion aanvragen bij, jawel, de Bergmankliniek! De specialist van het ziekenhuis zegt dat hij moet geduld hebben en dat ze verder niets voor hem kan doen. Wordt daar aandacht aan besteed door Net5? Denk het niet.

Ik heb makkelijk praten, tot nu toe een herstel volgens de boekjes, dus mij hoor je niet. Maar ook als ik een probleem had gehad, had ik geen contact opgenomen met Net5.

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.